The Garden Room

12ft Original Hut
The Garden Room
The Garden Room
The Garden Room
The Garden Room
The Garden Room

Tim visited the workshop to see us on behalf of his mother. In her garden was a very old building, reaching the end of its life. The time had come to take it down before it fell down. The decision was made to replace it with one of our shepherd's huts.

Tim’s mother was keen to create a space to enjoy the garden, have friends for tea or simply to read a book – her own oasis whatever the weather. She preferred the look of our 12ft Original Hut with the stable door at one end. To take advantage of the morning and evening sun, we fitted a window on either side of the hut, creating a very bright and airy space.

A simple bench seat and a small window at the opposite end to the stable door completed the hut - simple but effective.

back to Stories